ראשי › פורומים › הפורום העירקי הכללי › ברוכים הבאים לפורום העירקי
- This topic has 18 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 3 years, 9 months by
salman.
-
מאתתגובות
-
salman
מנהל בפורוםבס"ד
תזכה למצוות.
עדכנתי את הפרטים.
חיים סלמן
יוחאי
אורחהלך לבית עולמו מייסד בית הכנסת תפארת ציון לעולי בבל בלוד, הזקן הכשר יחזקאל בחר ע"ה, בגיל צ"ד.
יחזקאל שימש כגבאי בית הכנסת, וממש עד לאחרונה, עת נפל למשכב, השכים והעריב לבית הכנסת במשך שנים ארוכות.
ווי להאי שופרא דיתבלי בארעא.בית הכנסת נמצא בקרית בתי הכנסת שבשכונת נווה זית בלוד (לטובת השלמת המידע בלשונית בתי הכנסת).
salman
מנהל בפורוםבס"ד
שלום לך אסנת
אני גר בירושלים ופה ניתן להשיג אצל הוצאת מנצור ברחוב שפת אמת
בברכה
חיים סלמן
מנהל האתר
אסנת
אורחשכחתי להוסיף של הבן איש חי
אסנת
אורחמבקשת לדעת איפה אפשר לקנות סידור תפילה מינחה וערבית לזכר אימי באיזור רחובות או במרכז
salman
מנהל בפורוםבס"ד
מי שיודע נא לענות בבקשה.
חיים סלמן
מנהל האתר
טליה
אורחשלום
ברצוני לדעת מה משמעות שם המשפחה ברחק.salman
מנהל בפורוםבס"ד
משה היקר
האם יש לך תמונה של הרב?
חיים סלמן
מנהל האתרsalman
מנהל בפורוםבס"ד
תודה לך חכם משה. אכניס את קורות החיים של החכם.
חיים סלמן
מנהל האתרמשה
אורחבבקשה זה מידע חלקי
הוא למד עם הרב יחזקאל ועם הרב עובדיה בעיראק וחגג לרב עובדיה בר מצווה
הרב ניסן עבודי, רב שכונת עמישב, נולד בבגדד (עירק) בשנת תרע"ד. למד בישיבת "זלכה", הוסמך לרב עוד בבגדד. בארץ הוסמך ע"י הרב בנציון מאיר חי עוזיאל ז"ל, הרב הראשי לישראל. ועל-ידי הרה"ג הרב הדאיה ז"ל, חבר בית הדין העליון בירושלים, בפניו נבחן בענייני רבנות. בבגדד היה נותן שיעורים ב"עין יעקב" ודינים לפי הספר "בן איש חי" וגמרא, לצעירים בבית-כנסת "מסעודה ראובן". כן נתן שעורים בגמרא בבית-כנסת "סופר". השעורים היו נמשכים משעות לפני הצהריים עד תפילת המנחה. בשבתות היה משמש כחזן בבתי כנסת שונים.עלה ארצה עם העליה הגדולה של יהודי עירק בשנת תשי"א, ואת מושבו קבע בעמישב – פתח-תקוה. כאן קבע מתן שיעורי תורה מדי יום אחרי תפילות מנחה וערבית ובשבתות מאחרי סעודת שחרית. כך דורש הוא לפני הקהל לפני התפילה. סדר זה נמשך כעשר שנים, עש שנת תש"ך, שאז ניבנו שיכונים לעולי עירק ובני עדה זו נתפזרו מעמישב לפתח-תקוה, פרדס כץ ועוד. עם התגבשות היישוב בעמישב, נתקבל על ידי המועצה הדתית והעירייה, המקום ופעולתו הרבנית-ציבורית נעשית בהתאם להכוונת מרן הרב הראשי לפתח-תקוה והמועצה הדתית
salman
מנהל בפורוםבס"ד
משה היקר
אשמח אם תתן לי את תולדות חייו של חכם ניסן עבודי ע"ה ואכניס אותם לחכמי עירק.
שבת שלום
חיים סלמן
מנהל האתרמשה
אורחהיי למה המורשת וסיפור חייו של הרב הגדול מעמישב ניסן עבודי זצ"ל לא מצויין באתר ?
salman
מנהל בפורוםבס"ד
שלום לך משה,
בחנויות סאלם ומנצור בירושלים מחנה יהודה אפשר להשיג את רוב הספרים.
הסידור הכי קרוב הוא סידור עוד יוסף חי.
חג שמח
חיים סלמןמשה
אורחהיי
היכן ניתן להשיג את הספרים היותר נדירים של רבי יוסף חיים זיע"א ? הייתי בבני ברק בכהנמן והשגתי חלק ( המוכר ברובו ) .. אשמח לקבל מידע כמו כן האם קיים סידור מובהק של הבן איש חי ( כיום אני מתפלל בסידור "תפילת רפאל" שכולל הלכות של הרב דוד אזולאי זיע"א ) -
מאתתגובות